fredag 31 augusti 2012

Vad händer / What's new

Har helt glömt vad jag skrivit i tidigare inlägg så ni får ursäkta om jag upprepar mig :)

Pga hälsoskäl och lite annat smått och gott har Magnus och bestämt oss för att flytta tillbaka till Sthlm (tillbaka för min del, ny stad för honom).
Magnus har redan flyttat och trivs som fisken i vattnet på sitt nya jobb, själv är jag för stunden kvar i Helsingborg och tar hand om packning, slutrenovering etc.

Vi har avslutat vår uppfödning av don sphynx och peterbald men efter att vi var i Las Vegas tidigare i år och hämtade hem två f1or så föll Magnus pladask för de bambinos som vi fick hälsa på där och vi kommer få hem två stycken under hösten/vintern.

Molly och hennes ännu odöpta dotter kommer söka foderhem då Meggy inte tolererar nya katter i hennes hem om de är äldre än små kattungar.
Så är någon som läser detta intresserad av att vara fodervärd till en liten rugrunner, hör av er! :)
Vi har även ett par hanar som söker fodervärdar, Boris söker en akut medan John kommer behöva en till vintern.

Boris eller S*Bare Essentials XVI NIKIET som han heter i stamtavlan är en underbar rödagoutimaskad-van hane som varken skriker eller strilar. Han älskar människor men behöver ha en kastrat kompis för att må bra.
Vi sätter helst ut honom på halvfoder och tanken är att han inte skall hållas fertil särskilt länge utan bara ge oss ett par tre kullar.

Vi har varit iväg med lite katter för HCM scanning också:
S*Bare Essentials XVI INES - normal
S*Bare Essentials XVI Caesium-137 - normal
S*Bare Essentials VIII Gigelorum - normal
Peaches Indra - normal

--------------------------------------------

När det gäller kullar hos oss så kommer vi inte ha några hemma på ett tag iom att vi håller på och flyttar och i Sthlm så lånar vi en tvåa och det är inte riktigt läge att ha kull då.
Dock kommer vi para lite foderkatter:

S*Bare Essentials XVI INES kommer paras med Aura Something from the Nightside "John" under hösten och kattungarna kommer födas och växa upp i Köpinge

Ines är en vit oddeye tjej, vi har ännu inte dna testat henne för att se vad hon har för färg under det vita eller vad hon bär på. John är rödagouti och bär på burmamaskning.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dwagie eller Aura Cute Shoulder Dragon kommer paras om en månad eller så, vi hade planerat att para henne med Boris men funderar nu på att kanske para henne med Boris pappa Teddy, detta då vi endast har två linjer efter Teddy (Boris och Ines är den ena) och den andra där vi sparade en hona är hotad då hon nu är 14 månader och inte har löpt en enda gång.
Men vi får se lite, Boris eller Teddy blir det iaf som får träffa vår otroligt goa rödagoutimaskade-vita f1a.

 Dwagie får träffa en av dessa snyggingar:


Boris är en rödagoutimaskad-van hane medan Teddy är en vit oddeye hane som under det vita är svart-van och bär på siammaskning och dilution.

Denna kullen kommer födas och växa upp i Göteborg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den tredje planerade kullen för hösten är mellan Peaches Suraya och Aura Something from the Nightside, denna kullen kommer födas och växa upp i Sthlm men hos fodervärd.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A short update in English as well:

We are moving from Helsingborg to Stockholm so there will be a slight pause in our breeding when it comes to the cats we have at home. We will still have a few litters in trusted fosterfamilies.

A few new HCM results:
S*Bare Essentials XVI INES - normal
S*Bare Essentials XVI Caesium-137 - normal
S*Bare Essentials VIII Gigelorum - normal
Peaches Indra - normal

The three planned litters for this fall/winter are:
S*Bare Essentials XVI INES x Aura Something from the Nightside
Aura Cute Shoulder Dragon x S*Bare Essentials XVI NIKIET or Aquariusphynx Ted E Bare
Peaches Suraya x Aura Something from the Nightside

Magnus fell in love with the bambinos when we visited Las Vegas earlier today and so two girls are joining us later this year and will be bred in his Tica cattery Bare Essentials.

Inga kommentarer: